Edellinen sivu

Höylätty karhunvatukka-kiivijää

Värikäs ja herkullinen unelmajälkiruoka Nautinto silmille ja makunystyröille.

Aloita valmistus

Työkalut

Tiedot

7

Ainesosat

7

Vaihetta

Aika

30'

Esivalmistelut

30'

Yhteensä

Ainesosat

  • 4jääpalaa vedestä ja tuoreista marjoista
  • 440 gkarhunvatukoita
  • 180 mlvettä
  • 130 gsokeria
  • 30ml1 sitruunan mehu
  • Hyppysellinensuolaa
  • 22 kiiviä, viipaloituna ja paloiteltuna (50 g)
Tee nyt
  • Vaihe 1

    1 päivä ennen: Täytä muottisi 40 grammalla marjoja (noin 10–12 marjaa). Täytä vedellä merkkiviivaan asti ja pakasta 12–24 tunnin ajan.

  • Vaihe 2

    1 päivä ennen: Laita kattilaan 400 g marjoja, 180 ml vettä, 130 g sokeria, sitruunamehua ja hyppysellinen suolaa. Kiehauta, laita levy keskilämmölle ja anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia. Soseuta kannellisessa tehosekoittimessa ja varo roiskimasta kuumaa nestettä. Siivilöi ja jäähdytä kokonaan.

  • Vaihe 3

    Samana päivänä: Kuori ja pilko kiivihedelmät. Laita kulhoon ja säästä osa koristeeksi.

  • Vaihe 4

    Tämä resepti vaatii jääpalojen esisulatuksen. Varmista, että karkea teräosa on paikoillaan. Höylää jäätä ja pakastettuja marjoja kuppiin tai kulhoon. Kaada siirappia kauttaaltaan jään päälle. Koristele jää kiivihedelmällä.

  • Vinkki 1

    *Karhunvatukoiden sijaan voi käyttää vadelmia, mansikoita tai mustikoita tai kaikkia yhdessä marjasekoituksena.

  • Vinkki 2

    *Voit käyttää tätä siirappia hienolla teräosalla höylätyn jään päällä, mutta muista ohentaa sitä hieman kylmällä vedellä hienompaa jäätä varten.

  • Vinkki 3

    *On normaalia, että tämä siirappi jää kellumaan höylätyn jään pinnalle eikä sekoitu sen joukkoon, mutta se ei haittaa, sillä jää itsessään maistuu jo marjoilta.

Suosituimmat ruokamme

Jaa makuhoukutukset ja ruoanlaiton ilo näiden hyväksi todettujen, kotikokkien suosimien reseptien avulla. Nautit ruokailijoiden tyytyväisistä hymyistä lähes yhtä paljon kuin herkullisista mauista.

Mango-basilikasorbetti

Tässä täyteläisen pehmeässä mangosorbetissa on kermainen rakenne, joka muistuttaa jäätelöä. Siinä ei...

  • 30' Valmistelu
  • 5' Kypsennys

Ricotta- ja salviagratinoidut pastarullat

Tämä yllättävä ja vaativampi resepti sopii hyvin kevyelle lounaalle perheen ja ystävien kesken.

  • 45' Valmistelu
  • 30' Kypsennys

Melonia, granaattiomenaa ja fetasalaattia

Tämä salaatti on tuoreuden perikuva, mutta täyteläisen suolaisen fetajuuston ansiosta siinä on myös makua.

  • 15' Valmistelu

Höylätty karhunvatukka-kiivijää

Vaihe 1

1 päivä ennen: Täytä muottisi 40 grammalla marjoja (noin 10–12 marjaa). Täytä vedellä merkkiviivaan asti ja pakasta 12–24 tunnin ajan.

Vaihe 2

1 päivä ennen: Laita kattilaan 400 g marjoja, 180 ml vettä, 130 g sokeria, sitruunamehua ja hyppysellinen suolaa. Kiehauta, laita levy keskilämmölle ja anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia. Soseuta kannellisessa tehosekoittimessa ja varo roiskimasta kuumaa nestettä. Siivilöi ja jäähdytä kokonaan.

Vaihe 3

Samana päivänä: Kuori ja pilko kiivihedelmät. Laita kulhoon ja säästä osa koristeeksi.

Vaihe 4

Tämä resepti vaatii jääpalojen esisulatuksen. Varmista, että karkea teräosa on paikoillaan. Höylää jäätä ja pakastettuja marjoja kuppiin tai kulhoon. Kaada siirappia kauttaaltaan jään päälle. Koristele jää kiivihedelmällä.

Vinkki 1

*Karhunvatukoiden sijaan voi käyttää vadelmia, mansikoita tai mustikoita tai kaikkia yhdessä marjasekoituksena.

Vinkki 2

*Voit käyttää tätä siirappia hienolla teräosalla höylätyn jään päällä, mutta muista ohentaa sitä hieman kylmällä vedellä hienompaa jäätä varten.

Vinkki 3

*On normaalia, että tämä siirappi jää kellumaan höylätyn jään pinnalle eikä sekoitu sen joukkoon, mutta se ei haittaa, sillä jää itsessään maistuu jo marjoilta.

top
Valitse uusi tuote

Valitse vertailuun

Vertaile tuotteita

Voit valita vertailuun vain kolme tuotetta. Poista yksi tuote, niin voit lisätä sen tilalle jonkin muun.