Edellinen sivu

Höylätty vesimeloni-limejää

Tämä suussa sulava, hedelmäinen ja kermainen herkku tuo Karibian keittiöösi.

Aloita valmistus

Työkalut

Tiedot

6

Ainesosat

5

Vaihetta

Aika

60'

Esivalmistelut

60'

Yhteensä

Ainesosat

  • 44 vesimelonijääpalaa
  • 1keskikokoinen kypsä vesimeloni, pilkottuna (noin 1 litra mehustettuna)
  • 185 gsokeria
  • 185 mlvettä
  • 30 ml1 limen mehu
  • Hyppysellinensuolaa
Tee nyt
  • Vaihe 1

    1 päivä ennen: Kuori ja leikkaa vesimeloni pienemmiksi paloiksi ja säästä muutama pala koristeeksi. Mehusta vesimelonin palat mehustimella, kunnes mehua riittää 4 muottiin merkkiviivaan asti. Tämä tarkoittaa 500 ml vesimelonimehua, eli noin puolet vesimelonista. Pakasta 12–24 tunnin ajan.

  • Vaihe 2

    1 päivä ennen: Mehusta loput vesimelonista (noin 500 ml) ja laita kulhoon. Kuumenna vettä ja sokeria pienessä kattilassa, kunnes sokeri on liuennut. Anna sokerisiirapin hieman jäähtyä ja lisää se vesimelonimehun joukkoon. Lisää suolaa ja limeä. Sekoita, kunnes suola on liuennut. Siivilöi ja anna jäähtyä erittäin kylmäksi jääkaapissa.

  • Vaihe 3

    1 päivä ennen: Sekoita keskikokoisessa kattilassa kookosmaito ja makeutettu kondensoitu maito. Kiehauta korkealla lämmöllä. Vähennä lämpöä ja anna kiehua hiljalleen välillä sekoittaen, kunnes seos on sakeutunut. Noin 10 minuuttia. Laita jääpaloja kulhoon ja aseta kattila jäiden päälle noin 5 minuutiksi, jotta seos jäähtyy. Sekoita usein. Lisää limen kuorta.

  • Vaihe 4

    1 päivä ennen: Vatkaa vispikerma yleiskoneella käyttäen vispilälisävarustetta korkealla teholla 2 minuutin ajan, kunnes vaahdosta muodostuu kiinteitä huippuja. Kääntele kermavaahto varovasti kookos-lime-maitoseoksen joukkoon. Kaada seos pakastukseen sopivaan astiaan. Pakasta 6 tunnin ajan tai yön yli.

  • Vaihe 5

    Samana päivänä: Ota jäätynyt limejäätelö pakastimesta, ja anna sen pehmetä noin 15–20 minuuttia. Aseta 1 iso kauhallinen tai lusikallinen kuhunkin tarjoiluastiaan. Tämä ei vaadi jääpalojen esisulatusta. Höylää vesimelonijää jäätelön päälle. Lisää päälle vesimelonisiirappia ja murskattua tai pilkottua tuoretta vesimelonia ja limen kuorta.

Suosituimmat ruokamme

Jaa makuhoukutukset ja ruoanlaiton ilo näiden hyväksi todettujen, kotikokkien suosimien reseptien avulla. Nautit ruokailijoiden tyytyväisistä hymyistä lähes yhtä paljon kuin herkullisista mauista.

Mango-basilikasorbetti

Tässä täyteläisen pehmeässä mangosorbetissa on kermainen rakenne, joka muistuttaa jäätelöä. Siinä ei...

  • 30' Valmistelu
  • 5' Kypsennys

Ricotta- ja salviagratinoidut pastarullat

Tämä yllättävä ja vaativampi resepti sopii hyvin kevyelle lounaalle perheen ja ystävien kesken.

  • 45' Valmistelu
  • 30' Kypsennys

Melonia, granaattiomenaa ja fetasalaattia

Tämä salaatti on tuoreuden perikuva, mutta täyteläisen suolaisen fetajuuston ansiosta siinä on myös makua.

  • 15' Valmistelu

Höylätty vesimeloni-limejää

Vaihe 1

1 päivä ennen: Kuori ja leikkaa vesimeloni pienemmiksi paloiksi ja säästä muutama pala koristeeksi. Mehusta vesimelonin palat mehustimella, kunnes mehua riittää 4 muottiin merkkiviivaan asti. Tämä tarkoittaa 500 ml vesimelonimehua, eli noin puolet vesimelonista. Pakasta 12–24 tunnin ajan.

Vaihe 2

1 päivä ennen: Mehusta loput vesimelonista (noin 500 ml) ja laita kulhoon. Kuumenna vettä ja sokeria pienessä kattilassa, kunnes sokeri on liuennut. Anna sokerisiirapin hieman jäähtyä ja lisää se vesimelonimehun joukkoon. Lisää suolaa ja limeä. Sekoita, kunnes suola on liuennut. Siivilöi ja anna jäähtyä erittäin kylmäksi jääkaapissa.

Vaihe 3

1 päivä ennen: Sekoita keskikokoisessa kattilassa kookosmaito ja makeutettu kondensoitu maito. Kiehauta korkealla lämmöllä. Vähennä lämpöä ja anna kiehua hiljalleen välillä sekoittaen, kunnes seos on sakeutunut. Noin 10 minuuttia. Laita jääpaloja kulhoon ja aseta kattila jäiden päälle noin 5 minuutiksi, jotta seos jäähtyy. Sekoita usein. Lisää limen kuorta.

Vaihe 4

1 päivä ennen: Vatkaa vispikerma yleiskoneella käyttäen vispilälisävarustetta korkealla teholla 2 minuutin ajan, kunnes vaahdosta muodostuu kiinteitä huippuja. Kääntele kermavaahto varovasti kookos-lime-maitoseoksen joukkoon. Kaada seos pakastukseen sopivaan astiaan. Pakasta 6 tunnin ajan tai yön yli.

Vaihe 5

Samana päivänä: Ota jäätynyt limejäätelö pakastimesta, ja anna sen pehmetä noin 15–20 minuuttia. Aseta 1 iso kauhallinen tai lusikallinen kuhunkin tarjoiluastiaan. Tämä ei vaadi jääpalojen esisulatusta. Höylää vesimelonijää jäätelön päälle. Lisää päälle vesimelonisiirappia ja murskattua tai pilkottua tuoretta vesimelonia ja limen kuorta.

top
Valitse uusi tuote

Valitse vertailuun

Vertaile tuotteita

Voit valita vertailuun vain kolme tuotetta. Poista yksi tuote, niin voit lisätä sen tilalle jonkin muun.