Edellinen sivu

Latte macchiato

Haastetta tarjoava juoma valmistetaan kuumasta maidosta, kermaisesta maitovaahdosta ja aromikkaasta espressosta!.

Aloita valmistus

Tiedot

4

Ainesosat

6

Vaihetta

Aika

5'

Esivalmistelut

5'

Yhteensä

Ainesosat

  • 130 mlmaitoa
  • 25 ml (1 kuppi)espresso
  • Maun mukaankaakao- tai kanelijauhetta
  • Maun mukaansokeri
Tee nyt
  • MIKÄ ON LATTE MACCHIATO?

    Latte macchiato tarkoittaa italiaksi ”merkittyä” tai ”tahrittua” maitoa. Kun espresso kaadetaan lasiin, tuloksena tulisi syntyä kaunis kolmikerroksinen juoma, jossa espresso kelluu maidon ja maitovaahdon välissä. Latte macchiatossa käytetään samoja ainesosasuhteita kuin cappuccinossa, mutta ne lisätään eri järjestyksessä.

  • Vaihe 1

    Vaahdota maito höyrysuuttimella ”mikrovaahdoksi”, jota on lähes kaksinkertainen määrä alkuperäiseen maitomäärään verrattuna.

  • Vaihe 2

    Valmista espresso haluamaasi kuppiin.

  • Vaihe 3

    Kaada maito korkeaan kuumuutta kestävään lasiin. Estä vaahdon putoaminen lusikalla. Kun maito on kaadettu, lusikoi vaahto sen päälle.

  • Vaihe 4

    Espresso kaadetaan varovasti vaahdotetun maidon keskelle. Kaada hitaasti, jotta vaahdon alle muodostuu espressokerros, joka ei sekoitu kuumaan maitoon.

  • Vinkki

    Voit valmistaa maidottoman vaihtoehdon kauramaidosta.

Suosituimmat ruokamme

Jaa makuhoukutukset ja ruoanlaiton ilo näiden hyväksi todettujen, kotikokkien suosimien reseptien avulla. Nautit ruokailijoiden tyytyväisistä hymyistä lähes yhtä paljon kuin herkullisista mauista.

Mango-basilikasorbetti

Tässä täyteläisen pehmeässä mangosorbetissa on kermainen rakenne, joka muistuttaa jäätelöä. Siinä ei...

  • 30' Valmistelu
  • 5' Kypsennys

Ricotta- ja salviagratinoidut pastarullat

Tämä yllättävä ja vaativampi resepti sopii hyvin kevyelle lounaalle perheen ja ystävien kesken.

  • 45' Valmistelu
  • 30' Kypsennys

Melonia, granaattiomenaa ja fetasalaattia

Tämä salaatti on tuoreuden perikuva, mutta täyteläisen suolaisen fetajuuston ansiosta siinä on myös makua.

  • 15' Valmistelu

Latte macchiato

MIKÄ ON LATTE MACCHIATO?

Latte macchiato tarkoittaa italiaksi ”merkittyä” tai ”tahrittua” maitoa. Kun espresso kaadetaan lasiin, tuloksena tulisi syntyä kaunis kolmikerroksinen juoma, jossa espresso kelluu maidon ja maitovaahdon välissä. Latte macchiatossa käytetään samoja ainesosasuhteita kuin cappuccinossa, mutta ne lisätään eri järjestyksessä.

Vaihe 1

Vaahdota maito höyrysuuttimella ”mikrovaahdoksi”, jota on lähes kaksinkertainen määrä alkuperäiseen maitomäärään verrattuna.

Vaihe 2

Valmista espresso haluamaasi kuppiin.

Vaihe 3

Kaada maito korkeaan kuumuutta kestävään lasiin. Estä vaahdon putoaminen lusikalla. Kun maito on kaadettu, lusikoi vaahto sen päälle.

Vaihe 4

Espresso kaadetaan varovasti vaahdotetun maidon keskelle. Kaada hitaasti, jotta vaahdon alle muodostuu espressokerros, joka ei sekoitu kuumaan maitoon.

Vinkki

Voit valmistaa maidottoman vaihtoehdon kauramaidosta.

top
Valitse uusi tuote

Valitse vertailuun

Vertaile tuotteita

Voit valita vertailuun vain kolme tuotetta. Poista yksi tuote, niin voit lisätä sen tilalle jonkin muun.