Skip the navigation

Latte macchiato

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
lattemacchiato_wallpaper_vip_header_image.jpg

Haastetta tarjoava juoma valmistetaan kuumasta maidosta, kermaisesta maitovaahdosta ja aromikkaasta espressosta!

Duration
Yhteensä5min
Valmistelu5min

Välineet

CoffeeMachineCoffeeMachine

Ainekset

Annos

130 ml

maitoa

25 ml (1 shotti)

espressoa

kaakaojauhetta tai kanelia

sokeria

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Latte macchiato tarkoittaa italiaksi ”merkittyä” tai ”tahrittua” maitoa. Kun espresso kaadetaan lasiin, tuloksena tulisi syntyä kaunis kolmikerroksinen juoma, jossa espresso kelluu maidon ja maitovaahdon välissä. Latte macchiatossa käytetään samoja ainesosasuhteita kuin cappuccinossa, mutta ne lisätään eri järjestyksessä.

  2. Vaahdota maito höyrysuuttimella ”mikrovaahdoksi”, jota on lähes kaksinkertainen määrä alkuperäiseen maitomäärään verrattuna.

  3. Valmista espresso haluamaasi kuppiin.

  4. Kaada maito korkeaan kuumuutta kestävään lasiin. Estä vaahdon putoaminen lusikalla. Kun maito on kaadettu, lusikoi vaahto sen päälle.

  5. Espresso kaadetaan varovasti vaahdotetun maidon keskelle. Kaada hitaasti, jotta vaahdon alle muodostuu espressokerros, joka ei sekoitu kuumaan maitoon.

  6. Voit valmistaa maidottoman vaihtoehdon kauramaidosta.