Skip the navigation

Meriahven-porkkana-kesäkurpitsa-inkivääri ceviche

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Seabass, carrot and courgette ginger ceviche

Etsitkö ruokalajia, jossa tuore kala ja raa'at kasvikset yhdistyvät? Sellainen on olemassa, nimittäin ceviche. Tämä helppo ja herkullinen kylmä kalasalaatti on erinomainen valinta varsinkin lämpimällä säällä.

Duration
Yhteensä40min
Valmistelu40min

Välineet

SpiralizerSpiralizer
StandMixerStandMixer

Ainekset

Annos

250 g

nahattomia meriahven fileitä

1

kesäkurpitsa

1

porkkana

1/2

kevätsipuli

1/2 nippu

tuoretta korianteria

1

limen mehu

4 rkl

ekstra neitsyt oliiviöljyä

1/4 tl

merisuolaa

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Liitä spiraalileikkurilisäosa KitchenAid-yleiskoneeseen. Laita porkkana keskelle spiraalileikkurin hedelmä- ja vihannespiikkiin. Liitä kuorintaterä ja ohuen spiraalin terä ja aseta ne porkkanan päähän. Aseta terien alle kulho spiraalileikattuja kasviksia varten.

  2. Käynnistä yleiskone nopeudella 4 ja käytä konetta, kunnes terä on porkkanan päässä. Tee sama toiselle porkkanalle.

  3. Poista porkkanan jäljelle jäänyt osa piikistä ja laita siihen kesäkurpitsa. Poista kuorintaterä ja käynnistä yleiskone nopeudella 4. Toista toimenpiteitä, kunnes kaikki on valmista.

  4. Leikkaa meriahvenfileet ohuiksi suikaleiksi ja laita ne kulhoon kasvisten kanssa.

  5. Lisää limettimehu, hienonnettu korianteri, kevätsipuli ja raastettu inkivääri.

  6. Lisää spiraalikasvisten ja kalan joukkoon neljä ruokalusikallista öljyä ja ¼ teelusikallinen suolaa ja sekoita.

  7. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 30 minuutin ajan ennen tarjoilua ja koristele korianterinlehdellä.

  8. Saat ruokalajiin enemmän makua lisäämällä 2 ruokalusikallista vadelmaviinietikkaa öljy-suolakastikkeeseen