Edellinen sivu

Säkenöivä mansikkasorbetti

Tämä klassisen kesäinen samppanjan ja mansikoiden yhdistelmä on täynnä poreilevaa kesätunnelmaa.

Aloita valmistus

Työkalut

Tiedot

7

Ainesosat

8

Vaihetta

Aika

15'

Esivalmistelut

15'

Yhteensä

Ainesosat

  • 550 gmansikoita, pestyinä ja kanta poistettuna
  • 2 rkl + 125 gsokeria eroteltuna
  • 1/2puolikkaan sitruunan kuori
  • 2 rklsitruunamehua
  • 200 g + 2 rklglukoosia
  • Hyppysellinensuolaa
  • 350 mlsamppanjaa tai proseccoa
Tee nyt
  • Vaihe 1

    Laita KitchenAid-jäätelökulho pakastimeen 24 tunniksi.

  • Vaihe 2

    Laita mansikat, 2 ruokalusikallista sokeria, sitruunankuorta ja sitruunamehu tehosekoittimeen ja sekoita korkealla nopeudella 30 sekunnin ajan.

  • Vaihe 3

    Kiinnitä vispilälisävaruste KitchenAid-yleiskoneeseen. Kaada mansikkasose sekoituskulhoon ja lisää jäljellä oleva sokeri, glukoosi ja suola.

  • Vaihe 4

    Vaihda sekoitusnopeudeksi 4 ja vatkaa, kunnes seos on yhtenäinen, noin minuutin ajan. Vähennä nopeutta sekoitusnopeudelle ja lisää samppanja (tai prosecco) vatkaten, kunnes ainekset ovat juuri sekoittuneet.

  • Vaihe 5

    Kaada seos kulhoon, peitä muovikelmulla ja anna jäähtyä vähintään kaksi tuntia.

  • Vaihe 6

    Kun olet valmis tekemään sorbetin, ota jäätelökulho pakastimesta ja lukitse se paikalleen KitchenAid-yleiskoneeseen. Kiinnitä sekoitin kulhoon ja lisää sorbettipohja.

  • Vaihe 7

    Lukitse yleiskoneen varsi paikoilleen, valitse sekoitusnopeus ja aseta ajastin 20 minuuttiin.

  • Vaihe 8

    Kun sorbetti on sekoitettu, lusikoi se kulhosta ilmatiiviiseen astiaan ja laita pakastimeen 6–8 tunniksi.

Suosituimmat ruokamme

Jaa makuhoukutukset ja ruoanlaiton ilo näiden hyväksi todettujen, kotikokkien suosimien reseptien avulla. Nautit ruokailijoiden tyytyväisistä hymyistä lähes yhtä paljon kuin herkullisista mauista.

Mango-basilikasorbetti

Tässä täyteläisen pehmeässä mangosorbetissa on kermainen rakenne, joka muistuttaa jäätelöä. Siinä ei...

  • 30' Valmistelu
  • 5' Kypsennys

Ricotta- ja salviagratinoidut pastarullat

Tämä yllättävä ja vaativampi resepti sopii hyvin kevyelle lounaalle perheen ja ystävien kesken.

  • 45' Valmistelu
  • 30' Kypsennys

Melonia, granaattiomenaa ja fetasalaattia

Tämä salaatti on tuoreuden perikuva, mutta täyteläisen suolaisen fetajuuston ansiosta siinä on myös makua.

  • 15' Valmistelu

Säkenöivä mansikkasorbetti

Vaihe 1

Laita KitchenAid-jäätelökulho pakastimeen 24 tunniksi.

Vaihe 2

Laita mansikat, 2 ruokalusikallista sokeria, sitruunankuorta ja sitruunamehu tehosekoittimeen ja sekoita korkealla nopeudella 30 sekunnin ajan.

Vaihe 3

Kiinnitä vispilälisävaruste KitchenAid-yleiskoneeseen. Kaada mansikkasose sekoituskulhoon ja lisää jäljellä oleva sokeri, glukoosi ja suola.

Vaihe 4

Vaihda sekoitusnopeudeksi 4 ja vatkaa, kunnes seos on yhtenäinen, noin minuutin ajan. Vähennä nopeutta sekoitusnopeudelle ja lisää samppanja (tai prosecco) vatkaten, kunnes ainekset ovat juuri sekoittuneet.

Vaihe 5

Kaada seos kulhoon, peitä muovikelmulla ja anna jäähtyä vähintään kaksi tuntia.

Vaihe 6

Kun olet valmis tekemään sorbetin, ota jäätelökulho pakastimesta ja lukitse se paikalleen KitchenAid-yleiskoneeseen. Kiinnitä sekoitin kulhoon ja lisää sorbettipohja.

Vaihe 7

Lukitse yleiskoneen varsi paikoilleen, valitse sekoitusnopeus ja aseta ajastin 20 minuuttiin.

Vaihe 8

Kun sorbetti on sekoitettu, lusikoi se kulhosta ilmatiiviiseen astiaan ja laita pakastimeen 6–8 tunniksi.

top
Valitse uusi tuote

Valitse vertailuun

Vertaile tuotteita

Voit valita vertailuun vain kolme tuotetta. Poista yksi tuote, niin voit lisätä sen tilalle jonkin muun.