Edellinen sivu

Tortillavuoka tulisella punajuurisalsalla

Juhlista vuoden väriämme tällä tulisella punajuurireseptillä!.

Aloita valmistus

Tiedot

17

Ainesosat

7

Vaihetta

Aika

30'

Esivalmistelut

30'

Kypsennys

60'

Yhteensä

Ainesosat

  • 300 gkeskikokoisia punajuuria kuorittuina ja kuutioituina
  • 15 mloliiviöljyä
  • 20 gpieniä jalapenoja
  • 25 gpieni salottisipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • 3 rkllimen mehua
  • puolikas limelime
  • 100 gkorianteria
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 160 grypsiöljyä
  • 10pyöreitä maissitortillapohjia
  • 2isoja kananmunia
  • -koristeeksi:
  • -murennettua juustoa
  • -paksua kermaa
  • -versoja
  • -kurpitsansiemeniä
Tee nyt
  • Vaihe 1

    Laita esivalmistellut punajuuret kasariin ja lisää vettä sen verran, että ne peittyvät. Kiehauta ja vähennä sitten lämpöä keskilämmölle ja kypsennä 20 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmenneet sopivasti. Poista pannu levyltä.

  • Vaihe 2

    Sillä aikaa kun punajuuret kypsyvät, kuumenna paistinpannu keskilämmölle, lisää oliiviöljyä ja ruskista kevyesti jalapenot, salottisipuli ja valkosipuli. Siirrä sivuun.

  • Vaihe 3

    Siirrä kypsät punajuuret reikäkauhalla KitchenAid-tehosekoittimeen ja lisää jalapenot, salottisipuli, valkosipuli, limen mehu ja kuori, suola ja 0,6 dl punajuurten keitinvettä. Sekoita tasaiseksi nopeudella 4. Sammuta tehosekoitin, lisää korianteri ja käytä sykäystoimintoa 5–6 kertaa. Siirrä sivuun.

  • Vaihe 4

    Kaada rypsiöljy suureen korkealaitaiseen pannuun ja lämmitä keskilämmöllä kolmen minuutin ajan. Tee sillä aikaa tortillapohjista pieniä kolmioita leikkaamalla pohjat ensin neljään osaan ja sitten osat puoliksi. Kun öljy on tarpeeksi kuumaa, paista tortillakolmiot. Älä pinoa tortilloja pannulle. Käännä tortillasipsit pihdeillä kahden minuutin jälkeen ja paista toiset kaksi minuuttia tai kunnes ne ovat rapeita, mutta eivät yliruskistuneita. Siirrä tortillasipsit pannulta paperilla vuoratulle pellille ja suolaa kevyesti. Jatka, kunnes kaikki palat on paistettu.

  • Vaihe 5

    Kun kaikki tortillasipsit on paistettu, vähennä lämpöä keskilämmölle, lisää punajuurisalsa pannulle ja hauduta. Kun seos hautuu, lisää tortillasipsit ja sekoita niin, että seos peittää tortillasipsit tasaisesti. Nosta pannu levyltä ja laita sivuun.

  • Vaihe 6

    Lämmitä paistinpannu keskilämmölle ja sivele pannulle hieman voita tai oliiviöljyä. Kun pannu on lämmennyt, riko siihen munat ja peitä pannu kannella. Kypsennä 3–4 minuuttia tai kunnes munanvalkuaiset ovat kypsiä ja keltuaiset hyytyneitä mutta pehmeitä.

  • Vaihe 7

    Siirrä salsalla peitetyt tortillasipsit kasoiksi kahdelle lautaselle, lisää jokaisen kasan päälle kananmuna ja koristele paksulla kermalla, juustoraasteella, kurpitsansiemenillä, korianterilla ja versoilla. Tarjoile heti.

Suosituimmat ruokamme

Jaa makuhoukutukset ja ruoanlaiton ilo näiden hyväksi todettujen, kotikokkien suosimien reseptien avulla. Nautit ruokailijoiden tyytyväisistä hymyistä lähes yhtä paljon kuin herkullisista mauista.

Mango-basilikasorbetti

Tässä täyteläisen pehmeässä mangosorbetissa on kermainen rakenne, joka muistuttaa jäätelöä. Siinä ei...

  • 30' Valmistelu
  • 5' Kypsennys

Ricotta- ja salviagratinoidut pastarullat

Tämä yllättävä ja vaativampi resepti sopii hyvin kevyelle lounaalle perheen ja ystävien kesken.

  • 45' Valmistelu
  • 30' Kypsennys

Melonia, granaattiomenaa ja fetasalaattia

Tämä salaatti on tuoreuden perikuva, mutta täyteläisen suolaisen fetajuuston ansiosta siinä on myös makua.

  • 15' Valmistelu

Tortillavuoka tulisella punajuurisalsalla

Vaihe 1

Laita esivalmistellut punajuuret kasariin ja lisää vettä sen verran, että ne peittyvät. Kiehauta ja vähennä sitten lämpöä keskilämmölle ja kypsennä 20 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmenneet sopivasti. Poista pannu levyltä.

Vaihe 2

Sillä aikaa kun punajuuret kypsyvät, kuumenna paistinpannu keskilämmölle, lisää oliiviöljyä ja ruskista kevyesti jalapenot, salottisipuli ja valkosipuli. Siirrä sivuun.

Vaihe 3

Siirrä kypsät punajuuret reikäkauhalla KitchenAid-tehosekoittimeen ja lisää jalapenot, salottisipuli, valkosipuli, limen mehu ja kuori, suola ja 0,6 dl punajuurten keitinvettä. Sekoita tasaiseksi nopeudella 4. Sammuta tehosekoitin, lisää korianteri ja käytä sykäystoimintoa 5–6 kertaa. Siirrä sivuun.

Vaihe 4

Kaada rypsiöljy suureen korkealaitaiseen pannuun ja lämmitä keskilämmöllä kolmen minuutin ajan. Tee sillä aikaa tortillapohjista pieniä kolmioita leikkaamalla pohjat ensin neljään osaan ja sitten osat puoliksi. Kun öljy on tarpeeksi kuumaa, paista tortillakolmiot. Älä pinoa tortilloja pannulle. Käännä tortillasipsit pihdeillä kahden minuutin jälkeen ja paista toiset kaksi minuuttia tai kunnes ne ovat rapeita, mutta eivät yliruskistuneita. Siirrä tortillasipsit pannulta paperilla vuoratulle pellille ja suolaa kevyesti. Jatka, kunnes kaikki palat on paistettu.

Vaihe 5

Kun kaikki tortillasipsit on paistettu, vähennä lämpöä keskilämmölle, lisää punajuurisalsa pannulle ja hauduta. Kun seos hautuu, lisää tortillasipsit ja sekoita niin, että seos peittää tortillasipsit tasaisesti. Nosta pannu levyltä ja laita sivuun.

Vaihe 6

Lämmitä paistinpannu keskilämmölle ja sivele pannulle hieman voita tai oliiviöljyä. Kun pannu on lämmennyt, riko siihen munat ja peitä pannu kannella. Kypsennä 3–4 minuuttia tai kunnes munanvalkuaiset ovat kypsiä ja keltuaiset hyytyneitä mutta pehmeitä.

Vaihe 7

Siirrä salsalla peitetyt tortillasipsit kasoiksi kahdelle lautaselle, lisää jokaisen kasan päälle kananmuna ja koristele paksulla kermalla, juustoraasteella, kurpitsansiemenillä, korianterilla ja versoilla. Tarjoile heti.

top
Valitse uusi tuote

Valitse vertailuun

Vertaile tuotteita

Voit valita vertailuun vain kolme tuotetta. Poista yksi tuote, niin voit lisätä sen tilalle jonkin muun.