Skip the navigation

Vegaaninen kanelikurpitsapiirakka

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
pumpkin_pie_eoy_header_image_1600x640_vip_header_image.jpg

Tee makea, mausteinen ja herkullinen vegaaninen piirakka alusta asti itse. Uuta ja raasta ainekset yleiskoneen lisävarusteilla. Kokeile!

Duration
Yhteensä2h
Valmistelu40min
Ruoanlaitto1h20

Välineet

StandMixerStandMixer
SifterSifter
VegetableSlicerAndShredderVegetableSlicerAndShredder

Ainekset

Annos

150 g

mantelijauhoja

90 g

vehnäjauhoja

1 tl

suolaa

1 rkl

hienoa sokeria

1

kananmunan korvike (1 ruokalusikallinen pellavansiemeniä ja 3 ruokalusikallista vettä)

6 rkl

vettä

650 g

kypsentämätöntä kurpitsaa

150 g

pehmeää tofua (silken)

180 ml

vaahterasiirappia

1 rkl

vaniljauutetta

60 g

mantelivoita

15 g

maissitärkkelystä

pumpkin spice -maustetta (kanelia, inkivääriä, muskottipähkinää ja jauhettua neilikkaa)

150 g

pekaanipähkinöitä

100 g

tummaa sokeria

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Laita puolitetut kurpitsat uunipellille. Paista 180-asteisessa uunissa 20 minuuttia tai kunnes veitsi uppoaa kurpitsaan helposti. Anna jäähtyä kokonaan.

  2. Kiinnitä yleiskoneeseen Siivilä ja vaaka -lisävaruste ja valitse nopeus 4. Siivilöi 150 g mantelijauhoja*, 90 g vehnäjauhoja, 1⁄2 teelusikallista suolaa ja 1 ruokalusikallinen hienoa sokeria suureen kulhoon. (*Voit tehdä mantelijauhoa lisäämällä K400-tehosekoittimen kannuun 150 g kuorittuja manteleita ja sekoittamalla ne jauhoksi nopeudella 5.)

  3. Lisää kulhoon kananmunan korvike (sekoita pienessä kulhossa 1 ruokalusikallinen jauhettuja pellavansiemeniä ja 3 ruokalusikallista vettä ja odota, kunnes seos on tahmeaa) ja 4 ruokalusikallista vettä. Kiinnitä vatkain yleiskoneeseen ja vatkaa ainekset taikinaksi nopeudella 4.

  4. Kauli taikina jauhotetulla alustalla, levitä se piirakkavuokaan ja rypytä reunat. Paista piirakkapohjaa 15 minuuttia 175-asteisessa uunissa.

  5. Kiinnitä yleiskoneeseen pyreepuristinlisävaruste ja valitse nopeus 4. Laita paahdettu kurpitsa pyreepuristimeen ja purista pyree kulhoon.

  6. Kiinnitä yleiskoneeseen lankavispilä. Lisää yleiskoneen kulhoon 150 g pehmeää tofua ja 60 g mantelivoita ja sekoita nopeudella 4, kunnes ainekset ovat sekoittuneet.

  7. Tee täyte. Lisää 180 ml vaahterasiirappia, 1 ruokalusikallinen vaniljauutetta, 15 g maissitärkkelystä, 1⁄2 teelusikallista suolaa, kurpitsamaustetta (kanelia, inkivääriä, muskottipähkinää ja jauhettua neilikkaa) ja sekoita 2 minuuttia nopeudella 4.

  8. Kaada täyte esipaistetulle piirakkapohjalle ja poista ilmakuplat täytteestä kopauttamalla vuokaa työtasoa vasten. Paista 45 minuuttia 180-asteisessa uunissa. Piirakka saa jäädä keskeltä hieman pehmeäksi.

  9. Lämmitä pannulla keskilämmöllä 100 g tummaa sokeria 2 ruokalusikallista vettä. Odota, että seos alkaa kuplia, ja lisää 150 g pekaanipähkinöitä. Sekoita, kunnes pähkinät ovat karamellisoituneet ja paahtuneet.

  10. Kaada pähkinät leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja anna jäähtyä kokonaan.

  11. Kiinnitä yleiskoneeseen vihannesleikkuri/-raastinlisäosa, johon on kiinnitetty karkea raastinlevy. Valitse nopeus 4 ja syötä pähkinät lisäosan läpi.

  12. Levitä piirakan päälle noin 1 cm:n kerros karamellisoituja ja murskattuja pekaanipähkinöitä. Näin suutuntuma on täydellinen. Kokeile tarjota sormisuolan tai paksun toffeekastikkeen kanssa.