Skip the navigation

Vegaaninen porkkanakakku

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
vegancarrotcake_thumbnail.jpg

Tämä mehevä, vegaanisesti kuorrutettu vegaaninen porkkanakakku on täynnä makua.

Duration
Yhteensä1h20
Valmistelu20min
Ruoanlaitto1h

Välineet

StandMixerStandMixer
VegetableSlicerAndShredderVegetableSlicerAndShredder

Ainekset

Annos

300 g

porkkanoita

310 g

jauhoja

230 g

ruskeaa sokeria

13 g

leivinjauhetta

1,5 tl

ruokasoodaa

2 rkl

pellavansiemenrouhetta

2 tl

kanelia

300 ml

miedon makuista öljytä

100 g

omenasosetta

2 rkl

omenaviinietikkaa

100 g

rusinoita

60 g

pehmeää vegaanista margariinia

110 g

vegaanista tuorejuustoa

180 g

tomusokeria

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Asenna yleiskoneeseen vihannesleikkuri/-raastin. Pese ja kuori porkkanat. Raasta porkkanat nopeudella 4. Siirrä sivuun.

  2. Kaada jauho, fariinisokeri, leivinjauhe, ruokasooda, pellavansiemenet ja kaneli vatkaimella varustetun yleiskoneen kulhoon. Sekoita nopeudella 1 noin minuutin ajan.

  3. Lisää öljy, omenasose ja etikka. Sekoita 1 minuutin ajan nopeudella 2. Lisää raastetut porkkanat ja rusinat ja sekoita taikina yhtenäiseksi nopeudella 2.

  4. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun pyöreään kakkuvuokaan (24 cm) ja paista 1 tunnin ajan 180-asteiseksi lämmitetyssä uunissa. Ota vuoka uunista ja anna jäähtyä.

  5. Laita vegaaninen margariini yleiskoneen kulhoon. Käytä yleiskoneessa silikonireunaista vatkainta. Sekoita nopeudella 4 yhden minuutin ajan. Lisää vegaaninen tuorejuusto ja tomusokeri ja sekoita 2 minuuttia. Levitä kermajuustokuorrute kakun päälle kumilastalla.