Skip the navigation

Vegaaninen vihreä fettuccine kurpitsansiemen-parsakaali-oliivikastikkeella

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Green fettuccine with pumpkin seeds, broccoli and olives sauce

Tämä ihana resepti on kirjaimellisesti vihreä vaihtoehto, jossa maukkaus ja terveellisyys yhdistyvät gourmet-henkisesti.

Duration
Yhteensä48min
Valmistelu40min
Ruoanlaitto8min

Välineet

PastaRollerPastaRoller
PastaCuttersPastaCutters
StandMixerStandMixer

Ainekset

Annos

200 g

vehnäjauhoja

2

kananmunaa

50 g

persiljaa

200 g

parsakaalia

50 g

vihreitä oliiveja

50 g

raastettua parmesaania

15 g

meiramia

2 rkl

ekstra neitsyt oliiviöljyä

ripaus

suolaa

ripaus

pippuria

50 g

paahdettuja kurptsansiemeniä

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Liitä mehulinko yleiskoneeseen. Syötä persilja syöttösuppiloon ja ota mehu talteen. Laita syrjään.

  2. Laita munat, persiljamehu, jauhot ja 1/3 tl suolaa yleiskoneen kulhoon. Kiinnitä kulho ja taikinakoukku yleiskoneeseen ja käynnistä kone nopeudella 2. Vaivaa 2–3 minuutin ajan. Jos taikina tuntuu liian kuivalta, lisää muutama lusikallinen vettä yksi kerrallaan.

  3. Ota taikina pois kulhosta ja leikkaa neljään osaan. Tasoittele yksi osa käsin neliönmuotoiseksi levyksi. Laita muut osat muovikelmuun, jotta ne eivät kuivu.

  4. Liitä pastamankeli yleiskoneeseen ja aseta paksuudeksi 1. Käynnistä yleiskone nopeudella 2 ja mankeloi pastataikina pastamankelilla. Taita taikina kahtia ja mankeloi se uudelleen. Tee näin useita kertoja, jotta taikina pehmenee hyvin.

  5. Lisää jälleen hieman jauhoja taikinan molemmille puolille, vaihda paksuusasetukseksi 3 ja mankeloi pastataikina pastamankelilla. Aseta sitten paksuudeksi 4.

  6. Vie pastalevy fettuccineleikkurin läpi yhdellä kädellä pitäen pastasta toisella kädellä kiinni sen tullessa leikkurin läpi.

  7. Laita fettuccine jauhotetulle liinalle tasaisena ja anna kuivua useiden minuuttien ajan ennen käyttöä. Voit myös käyttää KitchenAidin pastan kuivaustelinettä.

  8. Kun pasta on kuivumassa, kiehauta suolalla maustettu vesi suuressa kattilassa.

  9. Viipaloi parsakaali, lisää vettä ja keitä 3 minuuttia.

  10. Lisää pasta veteen parsakaalin joukkoon ja keitä vielä 3 minuuttia. Valuta hyvin ja siirrä suureen kulhoon.

  11. Lisää joukkoon oliivit, meirami, oliiviöljy ja juustoraaste. Sekoita hyvin, ripottele paahdettuja kurpitsansiemeniä päälle ja tarjoile välittömästi.

  12. Liian vihreää? Lisää kiehuvaan veteen kirsikkatomaatteja parsakaalin seuraksi.