Skip the navigation

Miksi kerma ei vaahtoa?

Kermaa ei ehkä vaahtoa yleiskoneella muutamasta syystä...

On turhauttavaa, kun kerma ei vaahtoa odotetulla tavalla vatkaamisesta huolimatta. Kokeile seuraavia vinkkejä.

Oliko kulho jäähdytetty?

Kerma vaahtoaa nopeammin, jos laitat ruostumattoman teräskulhon pakastimeen puoli tuntia ennen vatkaamista.

Lisävinkkejä:

  • Kerma vaahtoaa paremmin, jos lisäät alussa ripauksen suolaa.

  • Kun vaahdotat kermaa, lisää sokeria ja vaniljaa noin vatkaamisen puolivälissä, niin vaahdosta tulee paksumpaa. Vaahdosta tulee juoksevampaa, jos lisäät sokerin alussa.

  • Kerman ja kulhon on oltava mahdollisimman kylmiä. Kerma vaahtoaa helpommin ja paksummaksi, kun se on hyvin kylmää.

HUOMAUTUS:

Kaikkiin yleiskoneiin sisältyy vispilä, joka sopii erinomaisesti kerman vatkaamiseen.

Aiheeseen liittyviä yleisiä kysymyksiä

Oliko tästä artikkelista hyötyä?

yesno