Pääsivu>Asiakaspalveluun> Usein kysytyt kysymykset
Kuinka voimme auttaa?
Usein kysytyt kysymykset>Yleiskone-tuoteperhe>Yleiskoneet>Vinkkejä ja niksejä yleiskoneen käyttöön> Miten aineksia kannattaa sekoittaa parhaan tuloksen saavuttamiseksi?

Miten aineksia kannattaa sekoittaa parhaan tuloksen saavuttamiseksi?

Luomuksesi onnistuvat aina, kun tutustut yleiskoneen käyttövinkkeihin. Lue lisää sekoitusajoista, nopeusasetuksista, ainesten lisäämisestä ja muusta...

Opit käyttämään yleiskonetta mestarillisesti kun tutustut näihin helppoihin vinkkeihin:

Tehtävä Vinkki
Sekoitusaika KitchenAid-yleiskone sekoittaa ainekset nopeammin ja perusteellisemmin kuin useimmat muut sähköiset yleiskoneet. Sinun pitää siis lyhentää useimpien reseptien vatkausaikaa, jotta ainekset eivät vatkaudu liikaa. Ihanteellisen vatkausajan voi päätellä tarkkailemalla taikinaa ja vatkaamalla sitä, kunnes sen koostumus on reseptin mukainen, esim. "tasainen ja kermainen". Lue alta lisää nopeuksista.
Ainesten lisääminen Kun sekoitat taikinoita, erityisesti kakku- ja keksitaikinoita, on yleinen tapa lisätä ainekset tässä järjestyksessä: 1/3 kuivista aineksista, 1/2 nestemäisistä aineksista, 1/3 kuivista aineksista, 1/2 nestemäisistä aineksista, 1/3 kuivista aineksista Käytä nopeutta 1, kunnes ainekset ovat sekoittuneet. Lisää sen jälkeen nopeutta asteittain. Lisää aina ainekset mahdollisimman lähelle kulhon reunaa, älä suoraan pyörivään vatkaimeen. Käyttämällä roiskesuojaa voit helpottaa ainesten lisäämistä (roiskesuoja toimitetaan valikoitujen mallien mukana ja se on myös saatavilla valinnaisena lisävarusteena).
Valmiit kakkusekoitukset Kun vatkaat valmiita kakkusekoituksia, käytä nopeutta 4 keskinopeutta varten ja nopeutta 6 suurta nopeutta varten. Saat parhaan tuloksen, kun noudatat pakkauksen ohjeissa mainittua vatkausaikaa.
Pähkinöiden, rusinoiden tai karamellisoitujen hedelmien lisääminen Kiinteät aineet käännellään taikinaan vatkaamisen lopulla nopeudella 1. Taikinan pitää olla riittävän paksua, jotta hedelmät tai pähkinät eivät uppoa vuoan pohjalle paiston aikana. Tahmaiset hedelmät on hyvä pyörittää jauhossa, jotta ne sekoittuvat tasaisesti taikinaan.
Hiivataikinan vaivaaminen Käytä hiivataikinan sekoittamiseen ja vaivaamiseen aina taikinakoukkua. Sekoita ja vaivaa hiivataikinat nopeudella 2. Jos käytät jotain muuta nopeutta, laite voi hajota. Älä käytä reseptejä, joissa on yli 900 grammaa vehnäjauhoja tai yli 800 grammaa täysjyvävehnäjauhoja, kun sekoitat taikinaa 4,3 litran kulhossa. Älä käytä reseptejä, joissa on yli 1 kilogrammaa vehnäjauhoja tai yli 800 grammaa täysjyvävehnäjauhoja, kun sekoitat taikinaa 4,8 litran kulhossa.
Munanvalkuaisten vatkaaminen Aseta huoneenlämpöiset munanvalkuaiset puhtaaseen ja kuivaan kulhoon. Kiinnitä kulho ja lankavispilä. Jotta aineet eivät roisku, nosta nopeutta asteittain ja vatkaa haluttuun koostumukseen. Jos kulhossa on 1 munanvalkuainen, nosta nopeus asteittain nopeuteen 10. Jos munanvalkuaisia on 2 tai enemmän, nosta nopeus asteittain nopeuteen 8. Vatkaustasot: Huomaa, että KitchenAid-yleiskone vatkaa munanvalkuaiset nopeasti, joten varo ylivatkaamista.
Kerman vaahdottaminen Kaada kylmää kuohukermaa viilennettyyn kulhoon. Kiinnitä kulho ja lankavispilä. Jotta aineet eivät roisku, nosta nopeutta asteittain ja vatkaa haluttuun koostumukseen. Jos ainetta on alle 200 millilitraa, nosta nopeutta asteittain nopeuteen 10. Jos ainetta on enemmän kuin 200 millilitraa, nosta nopeutta asteittain nopeuteen 8. Vispaustasot: Seuraa kermaa tarkasti. Koska KitchenAid-yleiskone vispaa kerman tehokkaasti, vispaustasojen väliin jää vain muutamia sekunteja.

Huomaa: Jos kulhon pohjalla on huonosti sekoittuneita aineksia, vatkain ei ole tarpeeksi syvällä kulhossa. Tutustu artikkeliin, jossa käsitellään vatkaimen ja kulhon etäisyyttä ja sen säätämistä.

Oliko tästä artikkelista hyötyä?
top
Valitse uusi tuote

Valitse vertailuun

Vertaile tuotteita

Voit valita vertailuun vain kolme tuotetta. Poista yksi tuote, niin voit lisätä sen tilalle jonkin muun.