Erilaiset kahvijuomat

Rachel Thomas

UK

Tutustu rakastetuimpiin ja suosituimpiin kahvijuomiin ja siihen, miten voit valmistaa niitä itse kotona. Tuo kahvila kotiisi ja valmista vahvaa espressoa tai lämpöistä mochaa suklaajauheen kera. Ryhdy hommiin!

Kahvijuomat, joiden valmistaminen on hauskaa

Useimpien kahvijuomien salaisuus piilee täydellisessä espressossa. Yhdistä espressosi höyrytetyn tai vaahdotetun maidon kanssa, ja voit valmistaa monenlaisia herkullisia juomia.
 
Opettele valmistamaan espressoa, ja voit tehdä herkullisia kahvijuomia helposti. Mitä kokeilet ensimmäiseksi?

•  Café latte
•  Cappuccino
•  Irish coffee
•  Jääkahvi
•  Pumpkin spice latte
•  Latte macchiato 
•  Espresso macchiato 
•  Mocha
•  Americano

Näin teet espressoa kotona

Tärkeimmät ensin. Sinun on ensin opittava valmistamaan oikeaa espressoaKitchenAid-espressokoneella ennen kuin voit valmistaa erilaisia kahvijuomia. Toimi näin:
•   täytä vesisäiliö raikkaalla vedellä ja käynnistä laite
•  vesi kuumenee oikeaan lämpötilaan
•  valitse suodatinsihti ja paina se suodatinkahvaan
•  täytä suodatinsihti espressokahvijauheella
•  tasoita kahvijauheen pinta napauttamalla suodatinta ja paina jauhe tiiviiksi tampperilla
•  käännä ja lukitse suodatinsihti paikalleen
•  valitse annos ja anna palaa!

Café latte

Café latte

Café lattea kutsutaan yleensä vain latteksi, ja se on luultavasti kaikkein suosituin kahvijuoma. Sen nimi tulee italian maitokahvia tarkoittavista sanoista (caffè e latte). Café latte valmistetaan espressosta ja höyrytetystä maidosta.

Viimeistele juoma tekemällä upeita kuvioita vaahdotettuun maitoon, niin tunnet olevasi kahvilassa. Espressokoneessa on sisäänrakennettu höyrysuutin, jolla on helppo valmistaa silkinpehmeää maitovaahtoa. Voit kaataa vaahtoa korkealta ja matalalta, jolloin juoman pintaan syntyy kuvioita.

Cappuccino

Cappuccino

Cappuccino on peräisin Itävallasta, jossa sitä kutsutaan nimellä kapuziner, sillä juoman väri muistuttaa kapusiinimunkkien kaapujen väriä.

Nykyään cappuccino tunnetaan kolmesta kerroksestaan, jotka muodostuvat espressosta, höyrytetystä maidosta ja vaahdosta. Päälle ripotellaan usein vielä kaakaojauhetta tai kanelia. Tai seuraa Amerikan mallia ja lisää esimerkiksi hasselpähkinän tai karamellin makuista siirappia.

Irish coffee

Irish coffee

Täydellisen Irish coffeen valmistamiseen tarvitset kuumaa espressoa, sokeria ja irlantilaista viskiä. Sekoita ainekset yhteen, kaada seos totilasiin ja lisää päälle kermaa, jota ei ole vaahdotettu.

Vaikka et normaalisti käyttäisi sokeria kahvissasi, tähän sitä on lisättävä, sillä sokeri saa kerman kellumaan Irish coffeen pinnalla.

Jääkahvi

iced-coffee

Jääkahvi on ihanan kermaista ja virkistävää, eikä sitä raaski säästää vain kesäherkuksi. Se on kuitenkin helppo tehdä väärin. Jos espresso on liian kuumaa, jäät sulavat liian nopeasti. Jos se on liian kylmää, niin sokeri ei liukene.

Laita sokeri kuppiin ennen kuin kaadat espresson, lisää maitoa espresson jäähdyttämiseksi ja lisää sitten jäitä. Tuloksena on täydellinen jääkahvi.

Pumpkin spice latte

Pumpkin spice latte coffee in a cup

Tämä ihanan lämmittävä talvinen juoma on kohtalaisen tuore lisäys kahvijuomien kavalkadiin. Sekoita kurpitsasosetta, espressoa, mausteita ja vaahdotettua maitoa ja lisää päälle vielä reilusti kermavaahtoa.

Hyvä uutinen on myös se, että kurpitsasosetta löytyy nykyään Yhdysvaltojen lisäksi useista eurooppalaisista kaupoista. Ehdottomasti yksi kahvijuoma lisää kokoelmaasi.

Latte macchiato 

Latte macchiato

Latte macchiato on latte, jonka päälle kaadetaan espressoa, ja päällimmäiseksi muodostuu tumma kerros. Sen nimi tarkoittaakin italiaksi ”tahrattua maitoa”.

Latte macchiato valmistetaan lisäämällä espresso höyrytettyyn maitoon sen sijaan, että maito lisättäisiin espressoon. Kaada hitaasti ja saat upean kahvikerroksen. Viimeistele maitovaahdolla.

Esittele taitojasi ja tarjoile korkeassa lasissa.

Espresso macchiato

Espresso macchiato eroaa latte macchiatosta siinä, että espresso macchiatossa on vain yksi tai kaksi lusikallista maitovaahtoa. Espresso kaadetaan mukiin ensin ja maitovaahto tulee päälle.

Latte macchiatossa on siis espressojuovia maidossa, kun taas espresso macchiatossa on maitojuovia espressossa. Testaa, kummasta pidät enemmän!

Mocha

Mocha

Etkö osaa valita kahvin ja kaakaon väliltä? Tämä on oikea juoma sinulle.

Kahvi ja suklaa ovat taivaallinen yhdistelmä. Tässä herkullisessa juomassa yhdistyvät espresso, höyrytetty maito ja kaakao tai kaakaojauhe.

Jos haluat hemmotella itseäsi, lisää päälle vielä kermavaahtoa ja kaakaojauhetta. Me kaikki ansaitsemme joskus hemmottelua…

Americano

Americano

Tarina kertoo, että toisen maailmansodan aikana Italiaan sijoitettujen yhdysvaltalaissotilaiden mielestä espresso oli liian vahvaa, joten he lisäsivät siihen vettä, ja Americano syntyi.  

Aidossa Americanossa ei pitäisi olla crema-vaahtoa, joten jos espressoon lisätään vettä kahvin jälkeen, crema-vaahto sekoittuu juomaan. Jos kuitenkin rakastat crema-vaahtoa, teevaiheet toisin päin (tuloksena on silloin Long Black -kahvi).

Vinkkejä erilaisten kahvijuomien valmistukseen

Minkä tahansa juoman päätät tehdä, se maistuu upealta, jos noudatat näitä ohjeita:
•  jauha omat kahvipapusi, niin saat tuoreimmat maut, öljyt ja aromit
•  valitse jauhatuskoko tarkkaan valmistamaasi juomaa varten
•  pidä kahvipavut mahdollisimman tuoreina
 
Kaikki on helpompaa, kun perusasiat ovat kunnossa. 
 
Tutustu kahvimyllyyn >

Tutustu erilaisiin kahvipapuihin 

Espressopohjaisia juomia on monenlaisia, mutta tarjolla on myös paljon erilaisia kahvipapuja, paahtoja ja viljelyalueita kokeiltavaksi. Kahvin viljelyalueiden ilmasto ja maaperä vaikuttavat kahvin makuprofiiliin, sillä kaikki sateesta kasvukorkeuteen vaikuttavat makuun. 

Oli kyseessä sitten Aasiasta peräisin olevat maanläheiset ja yrttiset maut, Afrikan kukkaiset maut tai Latinalaisen Amerikan maut, joissa on vivahde pähkinää ja suklaata, maistat varmasti niiden eron juomassasi.

Voit nauttia kunkin makuprofiilin koko voimasta yhden alkuperän kahvilla tai löytää ihastuttavan ja tasapainoisen sekoituksen, joka on täydellinen juuri sinun makunystyröillesi. Tee kokeiluja sydämesi kyllyydestä. 
 
Tutustu eri tyyppisiin kahvipapuihin >

 

 

 

top
Valitse uusi tuote

Valitse vertailuun

Vertaile tuotteita

Voit valita vertailuun vain kolme tuotetta. Poista yksi tuote, niin voit lisätä sen tilalle jonkin muun.