Pastakone italialaisen ruoan valmistamiseen

Rakastatko italialaista ruokaa? Kokeile oman pastataikinan valmistamista. Et välttämättä tarvitse pastakonetta siistien levyjen kaulitsemiseen, vaan pienellä kärsivällisyydellä se onnistuu myös perinteisellä kaulimella. Pastakoneella se on kuitenkin paljon helpompaa, ja sähkökäyttöisellä pastakoneella vieläkin helpompaa.

Pastataikinan valmistaminen yleiskoneella

Se on uskomattoman helppoa. Tarvitset vain jauhoja ja munia (tai oman muunnelmasi näistä klassikkoaineksista). Näin se toimii:

1- Kaada jauhot ja suola yleiskoneen kulhoon.
2- Kiinnitä kulho ja vatkain.
3- Valitse nopeus 2 ja lisää vähitellen munat ja hieman vettä.
4- Sekoita 30 sekuntia.
5- Pysäytä kone ja vaihda vatkainosa taikinakoukkuun.
6- Valitse nopeus 2 ja vaivaa 2 minuuttia.
7- Jätä taikina sitten lepäämään.

Parhaat pastakoneet: Kolmiosainen pastamankeli- ja leikkurisarja

Jos haluat täydellistä pastanvalmistusta kotioloissa, kolmiosainen pastamankeli- ja leikkurisarja on sinua varten. Se on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja takaa ammattimaisen lopputuloksen. Kaulitse ensin pastalevyt pastamankelilla ja syötä ne sitten spagetti- tai nauhapastaleikkuriin.

Näin teet täydellisiä levyjä pastamankelilla

1- Valitse yleiskoneeseen nopeus 0.
2- Kiinnitä pastamankeli kiinnityspäähän.
3- Jaa taikina osiin ja litistä se käsin.
4- Aseta mankeliin aluksi levein telaväli (numero 1).
5- Muista lisätä jauhoja taikinan päälle, ettei se takerru.
6- Aseta yleiskoneen nopeudeksi 2 ja aloita taikinan syöttäminen telojen läpi.
7- Taita taikina kaksin kerroin ja syötä uudelleen telojen läpi. Toista, kunnes taikina on litistynyt koko telan levyiseksi.
8- Vaihda mankelin asetukseksi 3 ja nosta asetusta pikku hiljaa saadaksesi yhä vain ohuempia levyjä.

Kuinka ohueksi pastataikina tulisi kaulita?

Pastalevyn paksuus riippuu siitä, minkälaista pastaa olet tekemässä. Esimerkiksi spagetti ja nuudelit tulisi valmistaa melko paksuista levyistä. Tortellini ja linguine vaativat ohuen, lähes läpinäkyvän taikinalevyn. Tässä kätevä opas:

Pastapuristin tekee pastan valmistamisesta hauskaa

Mikä on teidän perheenne suosikki? Kokeile valmistaa sitä pastapuristimella – kuusi erilaista muotoa. Kuudella vaihdettavalla puristuslevyllä valmistat spagetin, bucatinin, rigatonin, fusillin sekä suuren tai pienen makaronin. Tämä pastakone toimii missä tahansa yleiskoneessa (paitsi 6,9 litran Professional-mallissa). Syötä taikina puristimeen ja katkaise pasta haluamastasi kohdasta leikkurilla. Lasten leikkiä? Lähestulkoon! 

Pastan kuivausteline antaa tilaa

Pastan kuivaaminen vaatii tilaa. Pastan voi ripustaa kuivumaan läheiselle tuolille tai työtasolle, mutta pastateline on paljon kätevämpi. Pastan kuivausteline vapauttaa työtason ja mahdollistaa nauhojen tasaisen kuivumisen. Spiraalin muotoisessa telineessä on yhteensä yli 3 metriä kuivaustilaa. Nappaa pastanauhat koneesta sauvalla. Ole ylpeä luomuksestasi.

Herkullisen ainutlaatuiset pastareseptit

Oletko kyllästynyt tavalliseen bolognese-kastikkeeseen ja tortellineihin? Tuorepasta on todella monikäyttöistä ja sopii melkein mihin tahansa tukevista paistoksista kevyisiin ja raikkaisiin annoksiin. Tässä muutama idea.

top
Valitse uusi tuote

Valitse vertailuun

Vertaile tuotteita

Voit valita vertailuun vain kolme tuotetta. Poista yksi tuote, niin voit lisätä sen tilalle jonkin muun.