Pastakone italialaisen ruoan valmistamiseen

Rakastatko italialaista ruokaa? Kokeile oman pastataikinan valmistamista. Et välttämättä tarvitse pastakonetta siistien levyjen kaulitsemiseen, vaan pienellä kärsivällisyydellä se onnistuu myös perinteisellä kaulimella. Pastakoneella se on kuitenkin paljon helpompaa, ja sähkökäyttöisellä pastakoneella vieläkin helpompaa.

Pastataikinan valmistaminen kotona yleiskoneella

Se on uskomattoman helppoa. Tarvitset vain jauhoja ja munia (tai oman muunnelmasi näistä klassikkoaineksista). Näin se toimii:

1- Kaada jauhot ja suola yleiskoneen kulhoon.
2- Kiinnitä kulho ja sekoitin (vatkain).
3- Valitse nopeus 2 ja lisää vähitellen munat ja hieman vettä.
4- Sekoita 30 sekuntia.
5- Pysäytä kone ja vaihda vatkainosa taikinakoukkuun.
6- Valitse nopeus 2 ja vaivaa 2 minuuttia.
7- Jätä taikina sitten lepäämään.

Eggs and flour in a mixing bowl with a paddle attachment

Muunna yleiskoneesi sähkökäyttöiseksi pastakoneeksi

Pastataikina on nyt valmis. Seuraavaksi on aika kaulita se. Voit kokeilla perinteistä kaulinta, mutta parhaan tuloksen saat pastakoneella, jossa on ruostumattomasta teräksestä valmistetut leikkurit ja mankeli.

Sinun ei kuitenkaan tarvitse hankkia uutta keittiölaitetta tuorepastan kaulitsemiseksi ja leikkaamiseksi, vaan luotettava yleiskoneesi voi tehdä sen puolestasi.

Stand mixer with pasta cutters and roller 3 piece set

Parhaat pastakoneet: Kolmiosainen pastamankeli ja -leikkurisarja

Jos haluat täydellistä pastanvalmistusta kotioloissa, kolmiosainen pastamankeli ja -leikkurisarja on sinua varten. Se on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja takaa ammattimaisen lopputuloksen helposti. Kauli ensin taikinalevyt pastamankelilla haluamaasi paksuuteen. Tämän jälkeen voit tehdä levyistä lasagnea tai raviolia tai ottaa pastaleikkurit käyttöön ja tehdä spagettia tai fettucinea.

Red mixer with pasta sheet roller attachment

Näin teet täydellisiä levyjä pastamankelilla

1- Valitse yleiskoneeseen nopeus 0.
2- Kiinnitä pastamankeli kiinnityspäähän.
3- Jaa taikina osiin ja litistä se käsin.
4- Aseta mankeliin aluksi levein asetus (numero 1).
5- Muista lisätä jauhoja taikinan päälle, ettei se takerru telaan.
6- Aseta yleiskoneen nopeudeksi 2 ja aloita taikinan syöttäminen mankelin läpi.
7- Taita taikina kaksin kerroin ja syötä uudelleen mankelin läpi. Toista, kunnes taikina on litistynyt koko mankelin levyiseksi.
8- Vaihda mankelin asetukseksi 3 ja nosta asetusta pikku hiljaa saadaksesi yhä vain ohuempia levyjä.

Pasta roller how to

Kuinka ohueksi pastataikina tulisi kaulita?

Pastalevyn paksuus riippuu siitä, minkälaista pastaa olet tekemässä. Esimerkiksi spagetti ja nuudelit tulisi valmistaa melko paksuista levyistä. Tortellini ja linguine vaativat ohuen, lähes läpinäkyvän taikinalevyn. Katso vinkit pastamankelin asetuksiin kätevästä oppaastamme:

Pastan muotopuristin tekee pastan valmistamisesta hauskaa

Mikä on teidän perheenne suosikkipastamuoto? Kokeile valmistaa pastaa muotopuristimella – kuusi erilaista muotoa. Kuudella vaihdettavalla puristuslevyllä valmistat spagetin, bucatinin, rigatonin, fusillin sekä suuren tai pienen makaronin kuin ammattilainen. Tämä näppärä pastakone toimii missä tahansa KitchenAid-yleiskoneessa (paitsi 6,9 litran Professional-mallissa). Syötä yleiskoneella tekemäsi taikina pastakoneeseen ja leikkaa pasta liu'uttamalla leikkuria. Lasten leikkiä? Lähestulkoon! Ainakin se on todella hauskaa.

Different pasta shapes made with pasta press

Älä anna pastan tarttua yhteen

Tuorepastan kanssa touhunneet tietävät, nauhat on pidettävä erillään leikkaamisen jälkeen ja ripustettava kuivumaan noin 15 minuutiksi ennen kypsentämistä. Näin varmistetaan, että pasta pysyy muodossaan. Tämä myös estää pastan tarttumisen yhteen keitettäessä. Kun pasta on täysin ilmakuivattu, voit keittää sen heti ja tehdä suosikkiruokaasi tai säilyttää sitä ilmatiiviissä astiassa jopa pari kuukautta.

Fresh homemade spaghetti strands

Kaipaatko gluteenitonta pastaa? Onnistuu!

Gluteenia sisältävää vehnäjauhoa pidettiin ennen pastan välttämättömänä ainesosana. Tämä ei pidä enää paikkaansa. On olemassa paljon vaihtoehtoja, joita voit käyttää taikinassa herkullisen gluteenittoman tuorepastan valmistamiseksi.

Tapiokajauho, riisijauho ja perunajauho ovat kaikki erinomaisia vaihtoehtoja, ja ne toimivat täydellisesti pastakoneissa ja -leikkureissa. Ei ole siis mitään syytä joutua luopumaan kotitekoisista suosikkipasta-annoksistasi.

Homemade fresh pasta cooking

Miten valitset

Mikä pastakone sopii sinulle?

Gourmet-pastapuristin 5KSMPEXTA Kolmiosainen pastamankeli- ja leikkurisarja 5KSMPRA Pastamankeli 5KSMPSA
€ 239,00 € 203,15 € 249,00 € 211,65 € 139,00 € 118,15
OSTA OSTA OSTA
Kauli taikina Ei Kyllä Kyllä
Leikkaa spagettia Kyllä Kyllä Ei
Leikkaa fettuccinea Ei Kyllä Ei
Leikkaa bucatinia Kyllä Ei Ei
Leikkaa rigatonia Kyllä Ei Ei
Leikkaa fusillia Kyllä Ei Ei
Suuret makaronit Kyllä Ei Ei
Pienet makaronit Kyllä Ei Ei
Takuu 2 vuotta 2 vuotta 2 vuotta

Valmista oma pastasi

Pastanvalmistus hellii kaikkia aisteja. Se ei ole nopeaa tai helppoa, mikä tekee siitä entistäkin tyydyttävämpää. Kun olet löytänyt itsellesi sopivan pastareseptin ja valmistusmenetelmän, voit kääriä hihat seuraavaa valmistuskertaa varten. Nauti jokaisesta mittauksesta, sekoituksesta, kaulimisesta, taputtelusta, sirottelusta ja leikkaamisesta. Se tuntuu, tuoksuu ja tietenkin maistuu upealta.

Making homemade pasta

Herkullisen ainutlaatuiset pastareseptit

Oletko kyllästynyt tavalliseen bolognese-kastikkeeseen ja tortellineihin? Tuorepasta on todella monikäyttöistä ja sopii melkein mihin tahansa tukevista paistoksista kevyisiin ja raikkaisiin annoksiin. Tässä muutama idea.

Miksi valita ruostumaton teräs?

Yleiskoneisiin tarkoitetut pastakonelisävarusteet on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Tämä tarkoittaa, että ne eivät naarmuunnu, tahraannu tai kerää hajuja. Ruostumattomasta teräksestä valmistetut lisävarusteet kestävät vuosia. Näin sinulla on enemmän aikaa hyötyä niistä ja luoda oma nimikkoreseptisi.

Stainless steel pasta maker attachment with pasta dish

Juuri oikea paksuus

Tasaisen pastataikinan saavuttaminen on vaikeaa, jos kaulit taikinaa käsin. Tässä kohtaa pastamankeli astuu kuvaan. Liitä se yleiskoneen lisävarusteiden kiinnityspäähän ja ala rullailemaan. Litistä jokainen taikinapala käsin ja syötä se koneen läpi (ripottele taikinan pinnalle aina jauhoja, jotta se ei tartu kiinni). Aloita taikinan käsittely leveimmällä asetuksella kahdeksasta, jatka ja taittele taikina puoliksi ja rullaa se aina uudelleen, kunnes saavutat haluamasi paksuuden.

Pasta roller attachment different pasta thickness

Kokeile raviolin valmistamista

Jos ravioli on suosikkipastaasi, voit tehdä kotitekoisesta pastataikinasta kauniita ravioleja. Rullaa pastaa pastamankelilla viidenteen asetukseen asti, ja sitten voit jatkaa käsin, jos sinulla ei ole raviolitelaa. Täytä raviolit noin teelusikan kokoisilla täytepalluroilla, tasoita ja leikkaa pastapyörällä tai pizzaleikkurilla, ja tuloksena on söpöjä pieniä raviolipaketteja.

ravioli

Puhdas ja siisti keittiö

Voit myös käyttää pastatelinettä, jotta sinun ei tarvitse levitellä pastoja henkareille ja tuolien selkänojille! Spiraalinmallisessa telineessä on jopa kolme metriä kuivatustilaa, jotta kaikki pasta mahtuu siihen ja ilma kiertää varmasti. Voit siis pitää keittiösi puhtaana ja siistinä. Pastan muotopuristimen mukana toimitetaan kätevä säilytyskotelo, joka pitää kaikki levyn osat ja tarvikkeet yhdessä. Tilaa on varattu kaikelle, joten tiedät aina, missä tarvitsemasi osat ovat ja ne ovat valmiina seuraavaa kertaa varten.

Pasta press attachment on a black mixer

Yleiskoneen lisävarusteiden avulla voit tehdä paljon enemmän

Oletko valmis laajentamaan kokoelmaasi? Monipuolisen yleiskoneiden lisävarustevalikoimamme ansiosta voit valmistaa mitä tahansa falafeleistä makkaroihin, jäätelöön ja hedelmämehuun. Voit jopa valmistaa omat jauhosi. Lisävarusteet on helppo koota ja kiinnittää, monimutkaiset reseptit tuntuvat yksinkertaisemmilta, ruoanvalmistus on nopeampaa ja kokkailu on hauskaa. 

Stan mixer with ice cream maker attachment making ice cream
top
Valitse uusi tuote

Valitse vertailuun

Vertaile tuotteita

Voit valita vertailuun vain kolme tuotetta. Poista yksi tuote, niin voit lisätä sen tilalle jonkin muun.