Skip the navigation

Pastakone italialaisen ruoan valmistamiseen

Rakastatko italialaista ruokaa? Kokeile oman pastataikinan valmistamista. Et välttämättä tarvitse pastakonetta siistien levyjen kaulitsemiseen, vaan pienellä kärsivällisyydellä se onnistuu myös perinteisellä kaulimella. Pastakoneella se on kuitenkin paljon helpompaa, ja sähkökäyttöisellä pastakoneella vieläkin helpompaa.

pasta-makers
eggs-and-flour-in-a-mixing-bowl-with-a-paddle-attachment

Pastataikinan valmistaminen kotona yleiskoneella

Se on uskomattoman helppoa. Tarvitset vain jauhoja ja munia (tai oman muunnelmasi näistä klassikkoaineksista). Näin se toimii:


  1. Kaada jauhot ja suola yleiskoneen kulhoon

  2. Kiinnitä kulho ja yleiskoneen vatkain (vatkain)

  3. Valitse nopeus 2 ja lisää vähitellen munat ja hieman vettä

  4. Sekoita 30 sekuntia

  5. Pysäytä kone ja vaihda vatkain taikinakoukkuun

  6. Käännä yleiskone nopeudelle 2 ja vaivaa 2 minuutin ajan

  7. Jätä taikina sitten lepäämään


VALITSE YLEISKONEESI
a69dc99a6644-stand-mixer-with-pasta-cutters-and-roller-3-piece-set

Muunna yleiskoneesi sähkökäyttöiseksi pastakoneeksi

Pastataikina on nyt valmis. Seuraavaksi on aika kaulita se. Voit kokeilla perinteistä kaulinta, mutta parhaan tuloksen saat pastakoneella, jossa on ruostumattomasta teräksestä valmistetut leikkurit ja mankeli.


Sinun ei kuitenkaan tarvitse hankkia uutta keittiölaitetta tuorepastan kaulitsemiseksi ja leikkaamiseksi, vaan voit käyttää siihen luotettavaa yleiskonettasi.

b051965b9666-red-mixer-with-pasta-sheet-roller-attachment

Parhaat välineet pastan valmistamiseen: kolmiosainen pastamankeli ja -leikkurisarja

Jos haluat täydellistä kotitekoista pastaa, kolmiosainen pastamankeli ja -leikkurisarja on sinua varten. Se on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja saat sillä ammattimaisen laadukkaan lopputuloksen helposti. Kauli ensin taikinalevyt pastamankelilla haluamasi paksuisiksi. Tämän jälkeen voit tehdä levyistä lasagnea tai raviolia tai ottaa pastaleikkurit käyttöön ja tehdä spagettia tai fettucinea.

OSTA PASTASARJA

Näin teet täydellisiä levyjä pastamankelilla

1- Aseta yleiskoneen nopeudeksi 0.

2- Kiinnitä pastamankeli kiinnityspäähän.

3- Jaa taikina osiin ja litistä se käsin.

4- Aseta mankeliin aluksi levein asetus (numero 1).

5- Muista lisätä jauhoja taikinan päälle, ettei se takerru telaan.

6- Aseta yleiskoneen nopeudeksi 2 ja aloita taikinan syöttäminen mankelin läpi.

7- Taita taikina kaksin kerroin ja syötä uudelleen mankelin läpi. Toista, kunnes taikina on litistynyt koko mankelin levyiseksi.

8- Vaihda mankelin asetukseksi 3 ja nosta asetusta pikku hiljaa saadaksesi aina vain ohuempia levyjä.

pasta-roller-how-to

Kuinka ohueksi pastataikina tulisi kaulita?

Pastalevyn paksuus riippuu siitä, minkälaista pastaa olet tekemässä. Esimerkiksi spagetti ja nuudelit tulisi valmistaa melko paksuista levyistä. Tortellini ja linguine vaativat ohuen, lähes läpinäkyvän taikinalevyn.

Katso vinkit pastamankelin asetuksiin kätevästä oppaastamme:

aea3e4c54acd-pasta-sheet-roller

1 tai 2: taikinan vaivaamiseen ja ohentamiseen

4fc3989427da-pasta-carbonara-with-pancetta

3: paksut kluski-nuudelit

2d719a722386-egg-noodles-with-meat-and-mint-on-top

4: munanuudelit

c7a03232bd60-spaghetti-with-parsley

4 tai 5: lasagne, fettuccine, spagetti, ravioli

bce981093a91-fettuccine-with-sage-and-garlic

6 tai 7: tortellini, ohut fettuccine, ohut linguini

891626111e09-linguini-pasta

7 tai 8: linguini, ”angel hair”, capelli

acf4edd65960-different-pasta-shapes-made-with-pasta-press

Pastan muotopuristin tekee pastan valmistamisesta hauskaa

Mikä on teidän perheenne suosikkipastamuoto? Kokeile valmistaa pastaa muotopuristimella – kuusi erilaista muotoa. Kuudella vaihdettavalla puristuslevyllä valmistat spagetin, bucatinin, rigatonin, fusillin sekä suuren tai pienen makaronin kuin ammattilainen. Tämä näppärä pastakone toimii missä tahansa KitchenAid-yleiskoneessa (paitsi 6,9 litran Professional-mallissa). Syötä yleiskoneella tekemäsi taikina pastakoneeseen ja leikkaa pasta liu'uttamalla leikkuria. Lasten leikkiä? Lähestulkoon! Ainakin se on todella hauskaa.

Tutustu pastan muotopuristimeen
eb27a36a5f01-fresh-homemade-spaghetti-strands

Älä anna pastan tarttua yhteen

Tuorepastan kanssa touhunneet tietävät, nauhat on pidettävä erillään leikkaamisen jälkeen ja ripustettava kuivumaan noin 15 minuutiksi ennen kypsentämistä. Näin varmistetaan, että pasta pysyy muodossaan. Tämä myös estää pastan tarttumisen yhteen keitettäessä. Kun pasta on täysin ilmakuivattu, voit keittää sen heti ja tehdä suosikkiruokaasi tai säilyttää sitä ilmatiiviissä astiassa jopa pari kuukautta.

6caf3c221e82-homemade-fresh-pasta-cooking

Kaipaatko gluteenitonta pastaa? Onnistuu!

Gluteenia sisältävää vehnäjauhoa pidettiin ennen pastan välttämättömänä ainesosana. Tämä ei pidä enää paikkaansa. On olemassa paljon vaihtoehtoja, joita voit käyttää taikinassa herkullisen gluteenittoman tuorepastan valmistamiseksi.


Tapiokajauho, riisijauho ja perunajauho ovat kaikki erinomaisia vaihtoehtoja, ja ne toimivat täydellisesti pastakoneissa ja -leikkureissa. Ei ole siis mitään syytä joutua luopumaan kotitekoisista suosikkipasta-annoksistasi.

Pasta
532920e94114-making-homemade-pasta

Valmista oma pastasi intohimolla

Pastanvalmistus hellii kaikkia aisteja. Se ei ole nopeaa saati helppoa, mikä tekeekin siitä entistä tyydyttävämpää. Kun olet löytänyt itsellesi sopivan pastareseptin ja valmistusmenetelmän, voit kääriä hihat seuraavaa valmistuskertaa varten. Nauti jokaisesta mittauksesta, sekoituksesta, kaulimisesta, taputtelusta, sirottelusta ja leikkaamisesta. Se tuntuu, tuoksuu ja tietenkin maistuu upealta.

Herkullisen ainutlaatuiset pastareseptit

Oletko kyllästynyt tavalliseen bolognese-kastikkeeseen ja tortellineihin? Tuorepasta on todella monikäyttöistä ja sopii melkein mihin tahansa tukevista paistoksista kevyisiin ja raikkaisiin annoksiin. Tässä muutama idea.

3fddb1fd82d5-open-lasagne-with-roasted-vegetables-and-herbed-ricotta

Avolasagne paahdetuilla kasviksilla ja yrttiricotalla

TUTUSTU
0d6621bdfc65-turkey-and-mortadella-cannelloni

Cannelloni kalkkuna- ja mortadellatäytteellä

TUTUSTU
5b63aac20ddd-potato-and-wheat-flour-fettuccine-with-mushrooms

Peruna- ja vehnäjauhoista valmistettu fettuccine herkkusienillä

TUTUSTU
b97b37007536-stainless-steel-pasta-make-attachment-with-pasta-dish

Miksi valita ruostumaton teräs?

Yleiskoneisiin tarkoitetut pastakonelisävarusteet on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Tämä tarkoittaa, että ne eivät naarmuunnu, tahraannu tai kerää hajuja. Ruostumattomasta teräksestä valmistetut lisävarusteet kestävät vuosia. Näin sinulla on enemmän aikaa hyötyä niistä ja luoda oma nimikkoreseptisi.

7e4876bb5161-pasta-roller-attachment-different-pasta-thickness

Juuri oikea paksuus

Tasaisen pastataikinan saavuttaminen on vaikeaa, jos kaulit taikinaa käsin. Tässä kohtaa pastamankeli astuu kuvaan. Liitä se yleiskoneen lisävarusteiden kiinnityspäähän ja ala rullailemaan. Litistä jokainen taikinapala käsin ja syötä se koneen läpi (ripottele taikinan pinnalle aina jauhoja, jotta se ei tartu kiinni). Aloita taikinan käsittely leveimmällä asetuksella kahdeksasta, jatka ja taittele taikina puoliksi ja rullaa se aina uudelleen, kunnes saavutat haluamasi paksuuden.

653156bbb307-ravioli

Kokeile raviolien valmistamista

Jos ravioli on suosikkipastasi, voit tehdä kotitekoisesta pastataikinastasi kauniita ravioleja. Rullaa pastaa pastamankelilla viidenteen asetukseen asti, ja jatka sitten käsin, jos sinulla ei ole raviolitelaa. Täytä raviolit noin teelusikallisella täytettä, tasoita ja leikkaa pastapyörällä tai pitsaleikkurilla, ja tuloksena on söpöjä pieniä raviolinyyttejä.

64178be269fb-pasta-press-attachment-on-a-black-mixer

Puhdas ja siisti keittiö

Voit myös käyttää pastatelinettä, jotta sinun ei tarvitse levitellä pastoja henkareille ja tuolien selkänojille! Spiraalinmallisessa telineessä on jopa kolme metriä kuivatustilaa, jotta kaikki pasta mahtuu siihen ja ilma kiertää varmasti. Voit siis pitää keittiösi puhtaana ja siistinä. Pastan muotopuristimen mukana toimitetaan kätevä säilytyskotelo, joka pitää kaikki levyn osat ja tarvikkeet yhdessä. Tilaa on varattu kaikelle, joten tiedät aina missä tarvitsemasi osat ovat, ja ne ovat valmiina seuraavaa kertaa varten.

c97b9021444d-stand-mixer-with-ice-cream-maker-attachment-making-ice-cream

Yleiskoneen lisävarusteiden avulla voit tehdä paljon enemmän

Oletko valmis laajentamaan osaamistasi? Monipuolisen yleiskoneiden lisävarustevalikoimamme ansiosta voit valmistaa mitä tahansa falafeleistä makkaroihin, jäätelöön ja hedelmämehuun. Voit jopa valmistaa omat jauhosi. Lisävarusteet on helppo koota ja kiinnittää, monimutkaiset reseptit muuttuvat yksinkertaisemmiksi, ruoanvalmistus on nopeampaa ja kokkailu on hauskaa. 

Osta yleiskoneen lisävarusteita