Lihamyllyt herkullisten ruokien valmistukseen

Onko terveellinen ruoka lähellä sydäntäsi? Palaa perusasioiden äärelle ja valmista ruokaa lihamyllyn avulla. Nämä kestävät yleiskoneen lisäosat (myydään erikseen) jauhavat lihaa, kasviksia, leipää ja paljon muuta uusiin ja tuoreisiin resepteihisi.

Erittäin vahva metallinen lihamylly

Saat korkealaatuista jauhelihaa nopeasti lihamylly-/makkarakoneella. Laite on suunniteltu ensisijaisesti lihamyllyksi, joten kana, kalkkuna sekä porsaan- ja naudanliha jauhautuvat nopeasti ja siististi. Vankka ja kestävä mylly selviää myös kalasta, leivästä, mausteista ja yrteistä leikiten, joten voit valmistaa vaikkapa makkaraa tai kotitekoisia jauhelihapihvejä. Ota kasvisten ja hedelmien jauhaminen haltuun, niin voit valmistaa salsaa, kasvispihvejä ja muita ruokia.

Food grinder grinding vegetables

Metallisen lihamyllyn käyttö

Voit hallita tulosta valitsemalla sopivan ruostumattoman jauhatuslevyn:

 • Hieno: kypsennetty liha, levitteet, kovat juustot, korppujauhot
 • Keskikarkea: raaka tai kypsennetty liha, makkaraliha
 • Karkea: raaka liha jauhelihapihveihin tai -kastikkeisiin, kasvikset salsoihin ja kastikkeisiin

Kun olet kiinnittänyt levyn, valitse yleiskoneen nopeus 4 ja ala syöttää aineksia koneeseen syöttöpainimella.

Meat grinder on cream mixer grinding meat

Vinkkejä siistiin jauhamiseen

Valmistele ja sekoita kaikki ainekset etukäteen ja varmista, että ne ovat tarpeeksi kylmiä. Kylmä lämpötila auttaa siistin tuloksen saamisessa. Voit laittaa kaikki ainekset pakastimeen 10 minuutiksi tai pitää metallista lihamyllyä jääkaapissa tai pakastimessa ennen käytön aloittamista. 

Red mixer with meat grinder

Lihamyllyn valitseminen

Metallinen lihamylly 5KSMMGA Lihamyllylisävaruste 5KSMFGA
€ 179,00 € 161,10 € 139,00 € 125,10
OSTA NYT OSTA NYT
Lihamylly Runko alumiinia, terä ja jauhatuslevyt ruostumatonta terästä Runko muovia, terä ja jauhatuslevyt ruostumatonta terästä
Mitä voit valmistaa? Jauha lihaa, kovia juustoja ja vihanneksia jauhelihapihveihin, makkaroihin, lihamurekkeisiin, naudan tartariin, tonnikalatartariin, ravioliin tai mykytäytteisiin. Sopii myös kasvispihvien, salsojen, chutneyn, levitteiden, kukkakaaliriisin ja vauvanruoan valmistamiseen. Jauha lihaa, kovia juustoja ja vihanneksia jauhelihapihveihin, makkaroihin, lihamurekkeisiin, naudan tartariin, tonnikalatartariin, ravioliin tai mykytäytteisiin. Sopii myös kasvispihvien, salsojen, chutneyn, levitteiden, kukkakaaliriisin ja vauvanruoan valmistamiseen.
Pakkauksen sisältö Kolme jauhatuslevyä (karkea, keskikarkea, hieno), 2 makkarasuutinta, suuri syöttölautanen, puhdistusharja, syöttöpainin, säilytyskotelo Kaksi jauhatuslevyä (karkea ja hieno), suuri syöttölautanen, syöttöpainin
Ennen käyttöä Voidaan jäähdyttää jääkaapissa tai pakastimessa lihan siistin jauhamistuloksen saamiseksi.
Puhdistaminen Ei konepesun kestävä – pese käsin. Konepesun kestävä (ylätasolla): vain muoviosat eli kaulus, irrotettava alusta ja syöttöpainin. Pese käsin: päälaite, jauhatusruuvi, jauhatuslevyt ja terä (jotta leikkuupinta pysyy terävänä)
Yhteensopivuus Makkarasuuttimet (myydään erikseen), suuri syöttölautanen (myydään erikseen), hedelmä- ja kasvissiivilä (myydään erikseen)

Laajenna lihamyllyn käyttömahdollisuuksia

Erikseen myytävien lisäosien ansiosta voit tehdä entistäkin enemmän perinteisellä lihamyllyllä. Hedelmä- ja vihannessiivilän avulla voit valmistaa hilloja, kastikkeita ja kompotteja. Makkarasuutinsarjan avulla voit täyttää makkarankuoria herkullisilla jauhetuilla aineksilla, ja suuri syöttölautanen helpottaa isompien annosmäärien valmistamista.

Food strainer extension pack on red mixer

Lihamyllyn käyttöopas

Lihamyllylisäosan ja kahden jauhatuslevyn käyttö

 • Hieno jauhatuslevy – 4,5 mm – kypsennetty liha, levikkeet, kovat juustot, korppujauhot
 • Karkea jauhatuslevy – 6 mm – raaka liha jauhelihapihveihin tai -kastikkeisiin, kasvikset salsoihin ja kastikkeisiin

Kun olet kiinnittänyt lihamyllyn levyineen, aloita valitsemalla yleiskoneen nopeus 4.

Meat grinder grinding salmon

Käyttö yhdessä makkarasuuttimen kanssa

Kun valmistat makkarat alusta lähtien itse, tiedät tarkalleen, mitä niissä on. Voit käyttää esimerkiksi naudanlihaa, kanaa tai kalaa sekä yrttejä, mausteita, valkosipulia tai epätavallisia aineksia, kuten karamellisoitua sipulia tai herneitä.

Makkarasuuttimet sisältyvät metallisen lihamyllyn pakkaukseen tai voidaan ostaa erikseen tavalliseen lihamyllyyn. Voit valmistaa niin pieniä kuin suuriakin eriä.

Sausage stuffer attached to a black mixer

Käyttö yhdessä siivilän kanssa

Jos pidät tasaisista ja mehukkaista ruoista, siivilä on sinua varten. Voit käyttää lihamyllyä yhdessä siivilän (myydään erikseen) kanssa pehmeiden hedelmien ja kypsennettyjen vihannesten käsittelyyn kotona. Valmista herkullisia hilloja, soseita ja kastikkeita juuri haluamallasi koostumuksella. Aloita vaikka omenasoseesta tai tomaattimehusta.

Food strainer making apple sauce with red mixer

Muutakin kuin lihaa

Lihamyllyllä voit jauhaa muutakin kuin lihaa. Peskovegetaristit voivat valmistaa sillä vaikkapa yrttisiä kalapihvejä, tonnikalaraviolia tai lohipihvejä. Se sopii myös monien kasvisruokien ja vegaanisten ruokien valmistamiseen alusta asti.

Kokeile valmistaa omia meksikolaisia papupihvejä, falafeleja tai salsaa ja levitteitä. Lihamyllyllä voit valmistaa kukkakaaliriisiä, joka on mainio vähähiilihydraattinen ja kuitupitoinen vaihtoehto riisille.

Rice salad with pomegranata

Ideoita lihamyllyn käyttöön

 • Salsa
 • Jauhelihapihvit
 • Makkarat
 • Falafelit
 • Levitteet
 • Kalapihvit
 • Chilikastikkeet
 • Tahnat
 • Vauvanruoka
 • Raviolitäyte
Homemade burger with cheese and rucola

Miksi valita lihamylly?

Lihamyllyllä saat tasaisempia tuloksia kuin monitoimikoneella. Kun kaikki ainekset pursotetaan jauhatuslevyn reikien läpi, niiden jauhatustulos on täydellisen tasainen. Jos esimerkiksi laitat taikinaan naudanlihaa, sieniä, valkosipulia ja yrttejä, kaikki ainekset jauhetaan tasaisen siististi. Jauhettu massa voidaan käyttää sellaisenaan vaikkapa pihvien tai piiraan valmistamiseen. Voilà.

Homemade vegetable burger with tomatoes
top
Valitse uusi tuote

Valitse vertailuun

Vertaile tuotteita

Voit valita vertailuun vain kolme tuotetta. Poista yksi tuote, niin voit lisätä sen tilalle jonkin muun.